Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Anatoliska hieroglyfinskrifter på sten och sigill och hettitiska kilskriftstexter som traditionsbärare

Forskarseminarium, Seminarium

Seminarium inom forskningsområdet Språk och förmedling vid institutionen för språk och litteraturer. Alla intresserade är välkomna!

Hieroglyfskriftens karaktär och dess relationer till annan skrift skall illustreras. Produktion och reproduktion, arkivering, distribution och tradering av kilskriftstavlor, även av sådana med litterärt innehåll skall diskuteras tillsammans med en redogörelse för de hieroglyfiska monumentens placering, funktion och innehåll. Planering och redigering av text för läsning i evig framtid förekom redan på Hammurabis tid. En litterär tradition har gått via olika språk, genom text och muntligt, från Babylonien till Anatolien och ända till Grekland.

Föreläsare: Folke Josephson

Datum: 2017-02-20

Kategorier: Forskning, Humaniora

Arrangör: institutionen för språk och litteraturer