Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konsthistoriskt forskningsseminarium - "Matter and materiality in the study of medieval art"

Nyhet: 2015-06-16

Den 4 december 2015 hålls det årliga konsthistoriska forskningsseminariet vid universitetet i Oslo, i år med temat Matter and materiality in the study of medieval art.

Det konsthistoriska forskningsseminariet som hålls årligen vid universitetet i Oslo, kommer i år att fokusera på frågor som rör materia och materialitet i studiet av medeltida konst. Alla typer av sinnesuppfattningar inverkade på betraktarens erfarenhet, kroppsligt och andligt. Under de senaste åren har intresset för synen och den visuella tolkningen, som en grundläggande aspekt av den hängivnes interaktion med heliga bilder, kompletterats med en ökad medvetenhet om det heliga föremålet som en fysisk enhet.

Intresserade inbjuds att komma med förslag på papers på ovanstående tema, och att skicka in ett kort abstract (max 200 ord), för en 20-minuters presentation.

Skicka som ett Word-dokument till: lena.liepe@ifikk.uio.no. Deadline för inlämning: 15 augusti 2015.

Mer information finns här.

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2014-07-04