Symposium om debatten om Svearikets vagga och vad som hände sedan

Nyhet: 2016-02-18

Lördagen den 27 februari anordnar Studieförbundet Vuxenskolan, i samarbete med Kulturhistoriska samfundet, ett symposium om debatten om Svearikets vagga och vad som hände sedan.

"För snart 35 år sedan bröt debatten om Svearikets vagga ut genom Dag Stålsjös TV-serie med samma namn. Striden mellan Västgötaskolan och Uppsalaskolan var hård och stundtals gick den över i rena personliga bataljer. Genom föredrag och panelsamtal friskar vi upp minnet och belyser hur debatten kom att påverka såväl historievetenskapen som allmänhetens historieintresse. Dagen avslutas med besök på Östra Kyrkogården och Kvibergs Kyrkogård".

Medverkande: Historikerna Birgit Sawyer, Henrik Janson och Carl Ek.

Tid: 2016-02-27, kl. 10:30–15:00.
Plats: Redbergsteatern, Örngatan 6.

Entré: 300 kr inkl. lunch och kaffe. Obligatorisk föranmälan till tel. 031-7071800, eller på hemsidan.

AV:

Sidansvarig: |Sidan uppdaterades: 2014-07-04