Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Skrifter utgivna av Medeltidskommittén vid Göteborgs Universitet

2015 startade Medeltidskommittén en egen serie i Acta Universitatis Gothoburgensis:

Skrifter utgivna av Medeltidskommittén

Denna serie är den första Acta-serien som inte är en ämnesserie utan en tvärvetenskaplig serie. Den speglar Medeltidskommitténs och dess roll som plattform för ny mångdisciplinär forskning om medeltiden.

Första numret av Skrifter utgivna av Medeltidskommittén:

Hermanson L. & Magnúsdóttir A. 2016. Medeltidens genus: Kvinnors och mäns roller inom kultur, rätt och samhälle. Norden och Europa ca 300–1500. Sweden: Kriterium. DOI: http://dx.doi.org/10.21524/kriterium.1

Denna publikation gavs ut i samarbete med Kriterium, som är ett pilotprojekt om utvecklingen av en portal för granskning, publicering och spridning av högkvalitativa vetenskapliga böcker i linje med etablerade open access-principer.

Kriterium utvecklas i samarbete mellan Göteborgs universitet, Lunds universitet och Uppsala universitet. Medverkande i projektet är också representanter från Vetenskapsrådet, Riksbankens Jubileumsfond, Kungliga biblioteket samt Nordic Academic Press och Makadam förlag. Genom lärosätena medverkar också universitetens Acta- och skriftserier.
Läs mer om Kriterium

Medeltidskommittén tar emot manus för granskning och publicering. Intresserad att få ditt manus granskat och publicerat i Kriterium? Läs mer här.

 

Sidansvarig: Sara Lindbladh|Sidan uppdaterades: 2017-03-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?